Mikulov bude od 20. července již po třinácté žít gurmánskými specialitami, vínem, pestrým kulturním programem a snídaní pod širým nebem.
Více než dvacet krajových kuchyní letos obohatí kuchyně hanácká a vůně mnoha specialit se bude linout celým Náměstím.
Cílem festivalu je připomenout, že kulturu i gastronomii Podyjí utvořila řada národů, které tu zanechaly něco ze svých zvyklostí. Kulturně a etnicky je tato oblast bohatá mimo jiné i proto, že po vysídlení Němců zde získalo domov velmi různorodé obyvatelstvo a našli společnou řeč i nejen pokud jde o jídlo.
Program začíná v pátek vernisáží výtvarných prací klientů Správy uprchlíků Ministerstva vnitra ČR s názvem „Uměním život“ v galerii Konvent.
V sobotu jsou na Náměstí připraveny speciality národních kuchyní od 10 hodin a bude doprovázen kulturním programem, který představí rovněž řadu souborů i sólových umělců nejrůznějších etnik a žánrů. Organizátoři nezapomněli ani na domácí vinařskou tradici, proto v atriu Městského úřadu bude probíhat košt vína.
Slavnostní finále tradičně tvoří velkolepá společná snídaně Permanent Breakfast, která se podává v neděli od 10 hod. na Náměstí.