Menu Zavřít

Spolek hudebníků města Mikulova

Občanský spolek navazuje na činnost Sdružení hudebníků města Mikulova. Cílem spolku je zkvalitňovat uměleckou úroveň hudebníků působících ve městě Mikulově a okolí, rozvíjet místní kulturu a umožnit talentovaným hudebníkům (převážně hráčům na dechové nástroje) zapojení do již existujícího dechového souboru Mikulovanka, pomáhat při vzniku mládežnických hudeb, zajišťovat notové materiály původní i aranžované z oblasti dechové tvorby, také opravy nástrojů a krojů, obnovovat a doplňovat technické vybavení souboru. Už přes 40 let je Mikulovanka zosobnění nefalšované moravské dechovky. Vystupuje na hodech a tanečních zábavách, promenádních koncertech, ale zdá se, že bez kapely Mikulovanky se neobejdou ani v zahraničí. Svědčí o tom opakovaná pozvání na festivaly ve Francii, S. Irsku, Maďarsku, Bulharsku, Polsku, Rakousku, Německu, Slovensku a Belgii. Je obtížné vyjmenovat všechny země, ve kterých slavila Mikulovanka mimořádné úspěchy. Za těmito úspěchy hledejte kapelníka, Karola Porubského.

Chcete se dozvědět více?
kontaktujte nás
Náměstí 22
692 01 Mikulov

Kontaktujte nás

Máte-li zájem o naše služby, neváhejte nás kontaktovat. Na Váš dotaz odpovíme co nejdříve, nejpozději následující pracovní den.

Odesláním souhlasím, aby město Mikulov jako správce zpracovávalo moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.

umístění v mapě